Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Ismét Erdélyben szűrtek a kecskeméti orvosok - Meghosszabbította együttműködését Hargita és Bács-Kiskun megye önkormányzata
2016-06-01 10:31:57
A múlt héten immáron 10. alkalommal végeztek szűrővizsgálatot a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosai Erdélyben, Székelyvarságon. Idén 15 orvos utazott ki, s 519 lakoson végeztek a szakemberek összesen 1710 vizsgálatot. Az odaérkezők labor-, belgyógyászati-, EKG-, radiológiai-, bőrgyógyászati-, fül-orr- gégészeti-, reumatológiai-, nőgyógyászati-, gyermekgyógyászati-, sebészeti és neurológiai vizsgálatokon vehettek részt.
A két megye elöljárói elfogadtak egy szándéknyilatkozatot az együttműködés meghosszabbításáról újabb 10 évre, mely egyben az egészségügyi szűrőprogram folytatását is jelenti.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: Varságon először a kecskeméti orvos csoporttal járt, s azóta az orvosok közül sokan házat építettek a településen és a kecskemétiek java is vendégeskedett már ott. A baráti együttműködésnek köszönhetően egyre több erdélyi és magyar település alakít ki valóban gyümölcsöző testvérkapcsolatot. „Mindez sokat jelent nekünk. Ezt a kapcsolatot folytatni kell, és folytatjuk is.”- jelentette ki a megyei elnök.Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója beszámolt terveikről, miszerint egy új szűrőkamiont helyeznének üzembe az egészségügyi programban, amely egy nagyon modern, 16 szelepes CT-vel rendelkezik. Mócza György, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház vezetője úgy nyilatkozott: ahogyan az elmúlt években, úgy ezúttal is minden kollágája önzetlenül, elhivatottan és szeretettel végezte a szűrővizsgálatokat.

Borboly Csaba köszöntőjében arról beszélt, hogy a testvértelepülési, testvérmegyei kapcsolatoknak számos pozitív hozadéka van a térségükben. „Negyedszázaddal ezelőtt lelkesedéssel töltött el mindannyiónkat az újbóli egymásra találás, és az együttműködési szándékot sok helyen sikerült közös gondolkodásra, közös cselekvésre váltani. E testvértelepülési, testvérmegyei szálak ott maradtak meg és élnek a mai napig, ahol sikerült tartalommal megtölteni az újbóli egymásra találás lelkesedéséből létrejött kapcsolatot. Erre kiváló példa a Bács-Kiskun megyével létrejött testvéri együttműködés. Ennek egyik nagyon jelentős hozadéka a kecskeméti kórház munkatársai évenkénti Hargita megyei látogatása.”- mondta a hargitai önkormányzat elnöke.A szándéknyilatkozat aláírását követően Borboly Csaba emlékplakettet adott át Rideg Lászlónak, Svébis Mihálynak, Mócza Györgynek, továbbá azon Hargita megyei intézmények jelen lévő képviselőinek, akik hozzájárultak az egészségügyi szűrőprogram megvalósításához: Tar Gyöngyinek, a megyei közegészségügyi igazgatóság, valamint Birta Mária, a csíkszeredai Louis Pasteur Egészségügyi Posztlíceum vezetőjének.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.