Online KábelTelefonkönyv

HÍREK

Herzlich willkomen in Göttingen
2010-08-31 10:45:15
Tíz felejthetetlen napot tölthetett el 13 gimnazista (Rózsa Réka, Bogár Adrienn, Lehoczi Norbeta, Janicsek Dóra, Czár Dóra, Tóth Ákos, Ádam Zsombor, Szebellédi Szilvia, Mucsi Annamária, Hegedüs Kinga, Ferró Cintia, Pohankovics Nóra, Opauszki Ilona) két tanár (Kincses Mihályné, Mihály Szilvia) kíséretében idén immár tizenhetedszer Göttingenben.
A Geschwister-Scholl-Gesamtschule diákjai látták vendégül a magyar fiatalokat, akik már tavasszal Kiskőrösön megismerkedtek egymással.

Egész napos, átszállásokkal tarkított vonatozás után késő este érkeztek meg Göttingen pályaudvarára és már másnap el is kezdődött a közös munka.

Mint minden évben, idén is nagyon színes és változatos programokkal várták a magyarokat.

Városnézés Hannoverben, Berlinben, túra a Harz-hegységben, tájékozódási gyaloglás Göttingen környékén, élményfürdő, csónakázás és minigolf szórakoztatta a tanulókat. Természetesen nem csupán üdüléssel töltötték napjaikat,  megismerkedtek a német oktatási rendszerrel is, mivel aktívan részt vettek tanítási órákon is.

Országismeretük is jelentősen bővült, hiszen a városnézés Göttingenben kiegészült a polgármester fogadásával, aki nem csak a város múltjáról és jelenéröl, de késöbbi céljairól is beszélt. Közelebbi kapcsolatba kerültek a német politikával is, meghívást kaptak Thomas Oppermann (SPD) képviselőtől a parlamentbe Berlinbe.

A diákcsere egyik nagy előnye, hogy a résztvevők  bepillantást nyerhettek  a családok mindennapjaiba,  megismerkedhettek az itteni szokásokkal, sokkal tágabb képet kaptak Németországról, mint egy átlagos turista. Mivel sok feladatot közösen kellett megoldaniuk, a diákcsere nagyban hozzájárul ahhoz, hogy  egymás alaposabb megismerése által az előítéletek leépüljenek és Európa fiataljai közelebb kerüljenek egymáshoz és egymás kultúrájához.
IMPRESSZUM
Copyright © 2016 Kiskőrös Tv, Minden jog fenntartva.